Akacie / Robinie

Robinia Pseuodoacacia (lat.)

AKACIE Blokvarer - Akacie / Robinie
Blokvarer – Tømmer efter spec.
AKACIE paele2 300x225 - Akacie / Robinie
Pæle – Naturstokke – Rundtræ

 

 


… i daglig tale enten Robinie eller Akacie … Starupwood har mange års erfaring med Akacie / Robinie
Hos Starupwood refererer vi for det meste til denne træsort som Akacie.

Hurtig vækst i bæredygtigt europæisk skovbrug

Der er akacie træ nok i de europæiske skove. Klimaet i sydøsteuropa sikrer træsorten en meget hurtig vækst, og skovbrugen er dermed miljømæssigt forsvarlig ud fra enhver synsvinkel. Akacie konkurrerer uden problemer med de bedste ædle træsorter fra jungler og regnskove på den anden side af kloden. Forskellen er blot, at Akacie fra Starupwood stammer fra bæredygtig skovdrift i Sydøsteuropa og er væsentligt billigere end jungletræ og transporteres til DK med minimal transport tid.

Bæredygtigt

Starupwood får Akacie fra skove og savværker i det sydøstlige Europa. Idet Akacie er ikke en truet træsort.
Desuden sikrer minimal transport. At købe træet i tidligere østeuropæiske savværker sikrer desuden vækst og fremgang for disse lande. Der er tale om træer fra bæredygtigt skovbrug, ligesom vi har et tæt samarbejde med savværkerne.

Akacie kræver ikke meget vedligeholdelse. Træsorten er selvimprægnerende. Men man kan alligevel forlænge levetiden med Trætjære. Se Behandling og Vedligehold – Akacie.

Læs mere om Akacies Egenskaber.

akacie træ blade - Akacie / Robinie
Akacie i det danske forår

Klarer det danske klima perfekt

Det danske klima er ekstremt hårdt ved langt de fleste træsorter. Akacie klarer klimaet fantastisk godt – så godt, at det er selvimprægnerende. Derfor bruger blandt andet vejdirektoratet uimprægneret Akaciestopler til hegn, som er mere bestandige end traditionelle trykimprægnerede stolper.